Pochoutkový rok
Hlávkový salát znali už v 16. století, dnes ho pěstují také na největší salátové farmě na Moravě
Pochoutkový rok
![Saláty na poli](/sites/default/files/styles/detail/public/rapi/2024-05/7345003b9acb95c3dbee8b6764df12b9.jpeg?h=fc0aded0&itok=mHW6yqc7)
Rádio vašeho kraje
Jedním z nejoblíbenějších salátů v Česku je hlávkový. Ten pěstovaný venku je většinou robustnější a má výraznější chuť. Některé kousky mohou dosahovat hmotnosti až půl kilogramu. Dobrou kvalitu salátu lze poznat podle sytě zelených vnějších listů a pevné hlávky.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Kohoutí hřebeny plněné mákem a ořechy upekla Dagmar Talášková
Pochoutkový rok
-
Vepřová kotleta - oblíbené maso. Je spousta nápadů, co s ní. Zkuste ji zapéct v alobalu se žampióny
Vaříme s Habadějem
-
Mrkev v kuchyni. Zkuste mrkvance, lívanečky, dort nebo zlivského mrkvokapra
Kuchařské čarování
-
Recept z Dámské jízdy: Salát z kysaného zelí
Dámská jízda
-
České středohoří přeje českým granátům. Ze 160 tun zeminy se...
Česko – země neznámá
-
Meteor o gekončíkovi, sledování živočichů z vesmíru a pohřbívání slonů
Meteor
-
Kuřecí prsa s fazolemi
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Skrytá síla kořenové zeleniny. Dejte si petrželové hranolky nebo celerové řízky
Babské rady
-
O radosti z jídla i ze života: Tuky. Které konzumovat a kterým se vyhnout?
Jezte, ať vám to sluší
-
„Věřila jsem, že to zvládne.“ Dokument o tom, jak zdravé vztahy pomáhají léčbě drogových závislostí
Dokument