Pochoutkový rok
Hospodyně na Valašsku připravovaly a pekly chleba 24 hodin. Vyplatí se to i dnes
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
Chlebem a solí vítali naši předkové vzácné hosty. Vypovídat to může třeba o tom, jak si tohoto pokrmu vážili. Chléb byl dar boží a výsledek tvrdé práce. Zmíněný zvyk se dochoval dodnes. Stejně jako původní recepty a postupy. A co víc, v posledních letech se lidé ve velkém a rádi vracejí k pečení kváskového chleba.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Podmáslový chléb podle Renaty Foltýnové
Pochoutkový rok
-
Pečení kvasového chleba doma je láska a radost. K ruce si ale vezměte i foťák, radí pekařka
Dva na Dvojce
-
Nejlepší chléb? Kvaskový žitno-pšeničný
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Malý chlebový receptář – osm druhů chleba a starodávná chlebová polévka
Kuchařské čarování
-
Co by to bylo za Babské rady bez fíglů do kuchyně? Přinášíme jich hned několik
Babské rady
-
Chleba jako suvenýr? Kdo ochutnal uzbeckou lipjošku, vůbec se...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Host: Vladimíra Jakouběová, etnografka
Host Dopoledne pod Ještědem
-
Kváskový chléb s bramborem
Dobroty Dáši Kubíkové