Zápisník zahraničních zpravodajů
Chleba jako suvenýr? Kdo ochutnal uzbeckou lipjošku, vůbec se nediví
Zápisník zahraničních zpravodajů
Chleba jako suvenýr? Kdo ochutnal uzbeckou lipjošku, vůbec se nediví
Radiožurnál
Chléb byl odedávna nejen základní potravinou, ale i darem přírody a lidské práce. Zároveň i symbolem pohostinnosti, ne nadarmo se podle starého zvyku vítají vzácné návštěvy právě chlebem a solí. V naší uspěchané době jakoby chléb ztratil něco ze své magické moci – peče se v obří pekárně, prodává v supermarketu. Ve středoasijském Uzbekistánu jsou na svůj chléb – lipjošku – stále hrdí.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Štěstí ASAP 1. díl: Hustle
Štěstí ASAP
-
Hospodyně na Valašsku připravovaly a pekly chleba 24 hodin. Vyplatí se to i dnes
Pochoutkový rok
-
Host: Vladimíra Jakouběová, etnografka
Host Dopoledne pod Ještědem
-
Křupavý chleba jako doma si můžete dopřát i v USA. Stačí se zastavit u Jeffa v Richmondu
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Nejlepší chléb? Kvaskový žitno-pšeničný
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Netradiční využití chleba podle Moniky Kindlové
Dámská jízda
-
Kvásek je u nás součástí rodiny. Přežít může až několik století, říká pekař Jan Šmikmátor
Apetýt