Náš host
Sny si plní ve Varech. Šéfkuchař Jan Krajč pojí jídlo se silným zážitkem
Náš host
Plzeň
K sousedům, přes hory, za moře a pak zpátky domů se vypravil uznávaný šéfkuchař degustační restaurace v Karlových Varech Jan Krajč. Proč se vrátil zpátky do Čech a jak vybudoval restauraci s odlišným konceptem?
Andrea Vajnar, Radim Jehlík
Přepis epizody
-
Hezké dopoledne. Jak už bylo řečeno, teď nás čeká povídání. Já doufám, že příjemné povídání. Jsem o tom stoprocentně přesvědčený, protože si budeme povídat o jídle, i když nejen o něm. Naše pozvání do dopoledního vysílání rádia vašeho kraje přijal šéfkuchař jedné zážitkové restaurace v Karlových Varech Jan Krajc. Vítám vás.
-
Dobrý den. Dobrý den. Nemůžu se na úvod nezeptat jinak logicky ten začátek musí vést k tomu, jaká byla vaše cesta k vaření a gastronomii.
-
Moje cesta k vaření a ke gastronomii. Já myslím, že už jsem jako kuchař narodil. Moje první bábovka byla v šesti letech, tak já jsem tam teda prášek do pečiva, takže jsem moc nepovedl, ale ale tak nějak jsem začínal potom i ve škole. Místo do dílen s kluky jsem chodil s děvčaty na vaření, takže i učitelek respektovali můj sklon ke gastronomii, a tak se to vlastně vyvíjelo celý můj život.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Jiří Král připravil kuře tori kari
Pochoutky na talíři
-
Kampaň #PijuPrameny je u konce. Její průběh zhodnotily lázeňské lékařky
Náš host
-
David Vávra točí poezii rozhlasových budov. Vzniká nový seriál Tady bydlí rozhlas
Host ve studiu
-
Šéfkuchař Radek David: Českou kuchyni máme pod kůží. Z modu à la zdravé jídlo se k ní jednou vrátíme
Rozhovor Veroniky Ruppert a Martina Minhy
-
Lidé jsou základ všeho, a proto je taky řízení firem do určité míry všude stejné, říká manažer Hanuš
Hovory
-
I ty nejznámější památky stále mají tajemství. Na Červené Lhotě restaurátoři obnovili výzdobu stropu
Zprávy z jižních Čech
-
Restaurace Stahlnhof v Tašovicích byla častým cílem turistů. Dnes ji připomíná jen informační tabule
Zapomenuté domy