Náš host

Sny si plní ve Varech. Šéfkuchař Jan Krajč pojí jídlo se silným zážitkem

Náš host

Sny si plní ve Varech. Šéfkuchař Jan Krajč pojí jídlo se silným zážitkem
Jan Krajč

Plzeň

K sousedům, přes hory, za moře a pak zpátky domů se vypravil uznávaný šéfkuchař degustační restaurace v Karlových Varech Jan Krajč. Proč se vrátil zpátky do Čech a jak vybudoval restauraci s odlišným konceptem?
Andrea Vajnar, Radim Jehlík

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Hezké dopoledne. Jak už bylo řečeno, teď nás čeká povídání. Já doufám, že příjemné povídání. Jsem o tom stoprocentně přesvědčený, protože si budeme povídat o jídle, i když nejen o něm. Naše pozvání do dopoledního vysílání rádia vašeho kraje přijal šéfkuchař jedné zážitkové restaurace v Karlových Varech Jan Krajc. Vítám vás.

  • Dobrý den. Dobrý den. Nemůžu se na úvod nezeptat jinak logicky ten začátek musí vést k tomu, jaká byla vaše cesta k vaření a gastronomii.

  • Moje cesta k vaření a ke gastronomii. Já myslím, že už jsem jako kuchař narodil. Moje první bábovka byla v šesti letech, tak já jsem tam teda prášek do pečiva, takže jsem moc nepovedl, ale ale tak nějak jsem začínal potom i ve škole. Místo do dílen s kluky jsem chodil s děvčaty na vaření, takže i učitelek respektovali můj sklon ke gastronomii, a tak se to vlastně vyvíjelo celý můj život.

Ostatní také poslouchají