Host Lenky Vahalové
Kuchařská krasojízda Kristíny Nemčkové. Michelinské restaurace jsou skvělá zkušenost, chci se učit od nejlepších, chválí si
Host Lenky Vahalové
Rádio Praha
V sedmnácti vyhrála soutěž MasterChef Česko a vydala knihu receptů #UPGRADE. Díky tomu mohla odjet studovat prestižní kuchařskou školu Le Cordon Bleu v Londýně a následně pracovat v michelinských restauracích. O svých začátcích, plnění snů i gastronomických zážitcích mluvila ve studiu Rádia Praha kuchařka Kristína Nemčková.
Lenka Vahalová
Přepis epizody
-
Posloucháte rádio Praha a se mnou ve studiu už je kuchařka Kristýna Němečková. Já vás zdravím. Dobrý den. Dobrý den. A dnes je 30. prosince, zítra máme Silvestra. Tak já vás takto v úvodu hezky požádám o to, jestli byste nám dala třeba nějaké tipy, jestli vy pro rodinu, pro kamarády připravujete něco speciálního.
-
Tak pro ně Silvestr v vždycky nebyl úplně o tom chodit někde na párty a zapít to úplně moc. Ale vždycky to bylo právě v poklidu s rodinou a vždycky jsem připravovala rodičům se sestrou vlastně nějaký jednohubky a to to mě vlastně hrozně bavila o tom Silvestru. Takže pro mě je to složité ho.
-
On může jich být i jednohubky složitý. Tak řekněte, takže toto jako v dětství, tak to začalo podle mě nějakým jenom chlebíčky a pomazánkami a nějakým jako jednoduchý my prostě jednohubky. A teď už jsou to jednohubky, kterým se pak jako vyhrávám. Takže to může být různý. Jako ministr Bárta letky naplněný něčím. Jaký paštik je dobrý. Můžu tam být nějaký jako drahý suroviny pro mě jako Silvestr, tak je vlastně i nebo podle mě hodněkrát je právě Silvestr o tom, že si dopřejete něco něco dražšího, jestli je to kaviár nebo jet nějaký za území, losos nebo nic takového, tak to pro mě patří k tomu. Silvestr.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Pomazánka marmite vypadá jako něco, co patří do garáže. Pro Brity je ale ikonická, říká foodblogerka
Host Radiožurnálu
-
Národní tým kuchařů míří na olympiádu. Největší hrdina je myč nádobí, vtipkují členové reprezentace
Host Lenky Vahalové
-
Pokud nevydržíte tvrdou školu v kuchyních Londýna, nemáte na to. Kodaň je jiná, popisuje kuchařka
Host Lucie Výborné
-
Herci Maria Leherová a Martin Klapil = partneři nejen na prknech, co znamenají svět, ale i v životě
Host ve studiu
-
Zadělávané dršťky s majoránkou od kulinářského olympionika Martina Slezáka
Pochoutky na talíři
-
Sehnat praxi pro budoucí kuchaře je těžké. Jindřichohradecké učiliště proto buduje školní restauraci
Zprávy z jižních Čech
-
Jedno z mála hodinářských učilišť v Evropě je v Jihlavě. Učni kombinují obor třeba se zlatnictvím
Seriál Radiožurnálu
-
V soutěžích se chci naučit dovednosti od úspěšných kolegů, říká zlatá kuchařka Hana Budková
Ve vlastní šťávě
-
Honza Krob chtěl pracovat na letišti, ale nakonec učí...
Dámská jízda