Host ve studiu

Pojďte si zavařit pod lízátka! Kuchař Lukáš Ende chystá přehlídku Gastro Hradec v malšovické aréně!

Host ve studiu

Pojďte si zavařit pod lízátka! Kuchař Lukáš Ende chystá přehlídku Gastro Hradec v malšovické aréně!
Steak vám dodá potřebnou sílu (ilustrační foto)

Hradec Králové

Budeme si povídat o jídle a vaření, protože u nás máme skvělé kuchaře, kteří vyhrávají i světové kuchařské soutěže. Jedním z nich je mistr kuchař Lukáš Ende z Hradce Králové, který byl letos v listopadu za své kuchařské umění dokonce oceněn Křížem svatého Vavřince, což je prý nejvyšší možné profesní ocenění u nás. 
Jakub Schmidt

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Posloucháte ČRo Hradec Králové. No a teď.

  • Chvilku po půl deváté si budeme povídat ještě o jídle. Jak jsem slíbila, hlavně o vaření, ale hlavně o tom, že tady u nás máme skvělé kuchaře, kteří vyhrávají i světové kuchařské soutěže a pravidelně z nich vozí medaile a ocenění. Jedním takovým je i mistr kuchař Lukáš Ende z Hradce Králové, který byl letos v listopadu za své kuchařské umění dokonce oceněn křížem svatého Vavřince, což je prý nejvyšší možné profesní ocenění u nás. Tak vás, Lukáši, pěkně vítám. Dobrý den. Dobrý den. Dobré ráno. A gratuluji k tomuto ocenění. Moc děkuji. Co to je za ocenění, které jste tedy obdržel? Já jsem říkal, že to je jako nejvyšší profese.

  • S ní o hodně se o to teďka momentálně nejvyšší možný profesní ocenění pro kuchaře, cukráře a nesmírně si toho vážím. O to, abychom vlastně za tu práci, je to pro mě vlastně ta špička toho ledovce už svatý Vavřinec je tedy vaším patronem. Musíme připomenout, protože kromě archivářů, knihovníků a koželuhů je právě taky patronem všech kuchařů, kde uděluje tento řád. Tedy udělalo jeho a k té asociace kuchařů a cukrářů ČR a kdo vlastně v těch stanovách ty a k válce je vlastně, co všechno musíte pro to udělat a splnit a jakým způsobem se zasloužíte o ten rozvoj té gastronomie, co byla ať u nás.

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají