Alex a host
Sýr, olivový olej a chléb. To je svatá trojice, která s vínem funguje vždy, říká someliér Ivo Dvořák
Alex a host
Rádio vašeho kraje
Na nový rok si většina z nás přiťukla sklenkou sektu nebo vína. „Pro výrobu vína je u nás povoleno 61 odrůd, ale po celém světě, když víte, z čeho všeho se dá vyrobit víno, je to přes 10 tisíc odrůd,“ říká someliér.
Alexandra Mynářová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Sommeliér Ivo Dvořák: Nekvalitní víno bude i po svaření cítit. Svařujte jen to, které vám chutná
Blízká setkání
-
Moravská vína mají svůj význam a je radost je pít. Některým ale chybí rozmanitost, míní znalec
Hovory
-
Veronika Žilková: Poprvé hraju v muzikálu a zažívám potlesky po písničkách a tanečních číslech
Alex a host
-
Vítejte v tokajském ráji. Jaroslav Ostrožovič vypráví o výrobě Tokaje na jihovýchodním Slovensku
Apetýt
-
Jak archivovat vína? Po 200 letech jsou nepitelná, uchovávají se jen jako rarita
Pochoutkový rok
-
Víno pijte pro dobrou náladu, ne na smutek, říká Oldřich Bujnoch
Zálety Aleny Zárybnické
-
Proč v Champagne nepijí šampaňské?
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Jak poznat kvalitní víno od špatného? Mistrovský kurz sommeliéra Jakuba Přibyla
Mistrovský kurz
-
Ve vlastní šťávě o spontánně kvašeném víně za poslechu housu
Ve vlastní šťávě
-
Bílé víno z červených hroznů? Nic nemožného
Encyklopedie Radiožurnálu