Blízká setkání
Nekvalitní víno bude i po svaření cítit. Svařujte jen to, které vám chutná, radí sommeliér Ivo Dvořák
Blízká setkání
Dvojka
Mnozí mají konec roku spojený se svařeným vínem. „Je to trochu hřích, ale patří to k atmosféře Vánoc. Lidé ho pili už velmi dávno,“ krčí rameny Ivo Dvořák, prezident Asociace sommeliérů ČR. Jaká vína darovat svým přátelům či blízkým? Při jaké teplotě je nejlepší vína skladovat? Co si máme myslet o krabicových vínech? Jaké skleničky jsou na víno ideální? A jaké mohou být důvody k reklamaci vína?
Adéla Gondíková
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Moderátor Žmolík provází Krajinou vína. „Slovenská Tokaj je jako naše Pálava. Je to báječný kraj“
Blízká setkání
-
Host: Klára Kollárová, národní sommelierka ČR
Noční Mikrofórum
-
Strekovské víno si svou netradiční chutí získalo obdiv světových sommeliérů. Doma o něj zájem nemají
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Jak poznat kvalitní víno od špatného? Mistrovský kurz sommeliéra Jakuba Přibyla
Mistrovský kurz
-
Sýr, olivový olej a chléb. To je svatá trojice, která s vínem funguje vždy, říká someliér Ivo Dvořák
Alex a host
-
Ondřej Procházka, obchodník s vínem
Dvacet minut Radiožurnálu
-
Rada vinaře: Při volbě vína se zaměřte na teritorium, odkud pochází. My jsme Češi, pijme naše vína!
Radioporadna
-
Vydejte se na Cestu vína. Zámecké vinařství Třebívlice...
Česko – země neznámá