Pochoutkový rok
Jak archivovat vína? Po 200 letech jsou nepitelná, uchovávají se jen jako rarita
Pochoutkový rok
![víno](/sites/default/files/styles/detail/public/rapi/03912507.jpeg?h=00780472&itok=tLP8qsig)
Rádio vašeho kraje
Nejstarší archivní vína, která vám ještě budou chutnat, jsou 60 až 80 let stará. U starších už dochází k posunu v chuti i vůni. Kdo okusil víno přes 200 let staré, pil vinný ocet. Cílem archivace vín ostatně není uchovat víno na co nejdelší dobu.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Bílé, červené, šumivé. Jakou teplotu má mít při podávání víno? Souvisí s tím i držení sklenky
Pochoutkový rok
-
37 tisíc lahví Černé vdovy po zásluze vypili osvoboditelé
Náš příběh
-
Moravská vína mají svůj význam a je radost je pít. Některým ale chybí rozmanitost, míní znalec
Hovory
-
Víno pijte pro dobrou náladu, ne na smutek, říká Oldřich Bujnoch
Zálety Aleny Zárybnické
-
Degustaci vína může zhatit i silný parfém nebo pálivé jídlo
Dnešní Plus
-
Vydejte se na Cestu vína. Zámecké vinařství Třebívlice...
Česko – země neznámá
-
Karel Hvížďala: Řehole historika Viléma Prečana
Názory a argumenty
-
Letošní svatomartinská vína jsou velká, unikátní a bohatá, sluníčka bylo hodně, těší se degustátor
Host Dopoledne pod Ještědem