Pochoutkový rok
Jak archivovat vína? Po 200 letech jsou nepitelná, uchovávají se jen jako rarita
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
Nejstarší archivní vína, která vám ještě budou chutnat, jsou 60 až 80 let stará. U starších už dochází k posunu v chuti i vůni. Kdo okusil víno přes 200 let staré, pil vinný ocet. Cílem archivace vín ostatně není uchovat víno na co nejdelší dobu.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Bílé, červené, šumivé. Jakou teplotu má mít při podávání víno? Souvisí s tím i držení sklenky
Pochoutkový rok
-
Jak poznat kvalitní víno od špatného? Mistrovský kurz sommeliéra Jakuba Přibyla
Mistrovský kurz
-
37 tisíc lahví Černé vdovy po zásluze vypili osvoboditelé
Náš příběh
-
Moravská vína mají svůj význam a je radost je pít. Některým ale chybí rozmanitost, míní znalec
Hovory
-
Víno pijte pro dobrou náladu, ne na smutek, říká Oldřich Bujnoch
Zálety Aleny Zárybnické
-
Degustaci vína může zhatit i silný parfém nebo pálivé jídlo
Dnešní Plus
-
Vydejte se na Cestu vína. Zámecké vinařství Třebívlice...
Česko – země neznámá
-
Karel Hvížďala: Řehole historika Viléma Prečana
Názory a argumenty
-
Letošní svatomartinská vína jsou velká, unikátní a bohatá, sluníčka bylo hodně, těší se degustátor
Host Dopoledne pod Ještědem