Apetýt
Vítejte v tokajském ráji. Jaroslav Ostrožovič vypráví s láskou o výrobě Tokaje na jihovýchodním Slovensku
Apetýt
Brno
Hostem Apetýtu byl slovenský vinař Jaroslav Ostrožovič z vinohradnické oblasti Tokaj. „Absolutním specifikem je technologie výroby: když si vezmeme celý svět a výrobu sladkých vín, tak nikde se to nedělá tak jako v tokajské oblasti,“ říká o žlutém víně s jantarovou barvou. Z čeho je odvozeno jméno Ostrožovič? O jakou sbírku ocenění ze světových výstav se vinař stará? Poslechněte si Apetýt.
Jarka Vykoupilová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Moderátor Žmolík provází Krajinou vína. „Slovenská Tokaj je jako naše Pálava. Je to báječný kraj“
Blízká setkání
-
Strekovské víno si svou netradiční chutí získalo obdiv světových sommeliérů. Doma o něj zájem nemají
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Vyráběl víno, ale byl z toho bolehlav. Příběh o jednom vykukovi z Miroslavi v podání Zdeňka Junáka
Srdcovky Zdeňka Junáka
-
O tradici Svatomartinského vína s Pavlem Kacerovským
Host Dopoledního expresu
-
Host: Klára Kollárová, národní sommelierka ČR
Noční Mikrofórum
-
Fotoateliér Františka Seidela v Českém Krumlově byl velice chytře vymyšlený
Vltavín
-
Poslechněte si: Pochoutkový rok 29. 10. 2023
Pochoutkový rok
-
Víno je vášeň i láska! Lucie Šimonová vyrábí na Rychnovsku v nádobách pod zemí speciální kvevri víno
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Ředitel České filharmonie: Národní hudba a kultura je to, co nás v mezních situacích drží při životě
Jak to vidí...
-
Plesnivé víno – velmi drahá specialita
Encyklopedie Radiožurnálu