2 x 2

Proč se tloustne po čokoládě? Je v ní hodně tuku, o cukr moc nejde, říká Durďák z Čokoládovny Janek

2 x 2

Proč se tloustne po čokoládě? Je v ní hodně tuku, o cukr moc nejde, říká Durďák z Čokoládovny Janek
čokoláda

Plus

Václav Durďák o sobě říká, že je majitelem továrny na čokoládu – je jedním ze tří zakladatelů Čokoládovny Janek. „Po čokoládě se nemusí tloustnout,“ říká. „Čokoláda by měla obsahovat alespoň jedno procento cukru. Ale hlavní důvod, proč budete po ní tloustnout, je obsah tuku a ne cukru. Tedy pokud se bavíme o té kvalitnější tmavé, kde je energie hlavně v tuk z kakaových bobů, u mléčné čokolády je to tuk ze sušeného mléka.“
Petr Šimůnek

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Dvakrát dvě jsou čtyři jednoduché počty a ty platí i v byznyse, i když tam to někdy může být trochu složitější. Je přece jenom rozdíl, jestli dostanete čtyři koruny nebo čtyři eura a je lepší dostat 24 x víc, anebo ne? O tom je tento pořad o byznysu, který chce víc. A je jedno, jestli ho vedou matadoři, nebo ti z výběru formátu 30 pod 32 x o současnosti a dvakrát o plánech. Dnes s Václavem Durďák m, který má na svém profilu na LinkedIn. O napsáno, že je majitelem továrny na čokoládu. To by chtěl každý, ale ta čokoláda se jmenuje Janek. Hezký den. Václave do Brna.

  • Dobrý den Petře. Od mikrofonu vás zdraví šéfredaktor časopisu Forbes Petr Šimůnek.

  • Dvakrát dva s Petrem Šimůnkem.

Ostatní také poslouchají