Hovory
Nejvíc čokoládou je ta bílá. Obsahuje totiž nejvíc kakaového másla, prozrazuje čokoládník Kovařík
Hovory
Plus
Sám sní denně tabulku čokolády denně, ale musí to prý být opravdová čokoláda a ne to, co se většinou prodává v obchodních řetězcích, říká čokoládník Petr Kovařík. „Je v nich totiž hrozně moc rafinovaného cukru,“ vysvětluje. „Čokoláda je pro každého, ale lidé neví, co je to pravá čokoláda. Například bílá čokoláda je nejvíc čokoláda, protože obsahuje nejvíc kakaového másla. To je ale ceněná surovina pro kosmetický a farmaceutický průmysl, proto ho není dost v potravinářství.“
David Šťáhlavský
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Chcete zhubnout? Dejte si čokoládu
Jak to vidí...
-
Mistr světa ve výrobě pralinek má alergii na mouku
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Je čokoláda zdravá, nebo byste se jí měli vyhnout? Jak si správně vybrat
Zvídavec Evy Sinkovičové
-
Eva Kadlčáková: O závislosti na čokoládě
Fejetony Evy Kadlčákové
-
Písně o čokoládě
Volej
-
Oříškové máslo
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Muzeum čokolády v Táboře vás ohromí čokoládovým vlakem i bustou postavy z Pirátů z Karibiku
Výlety
-
Od kakaového bobu až po tabulku. Michaela Dohnálková dohlíží na celý proces vzniku čokolády
Dopolední Region
-
Výživová poradna: čokoláda
Co vás zajímá