Dvacet minut Radiožurnálu
K plýtvání potravinami přispívají vysoké ceny a akce. Koupit si dvojnásobek a část pak vyhodit je zbytečné, kritizuje Mikoška ze Svazu obchodu
Dvacet minut Radiožurnálu
Radiožurnál
Jaký je další osud potravin, které se v supermarketu neprodají a jsou přitom vhodné ke konzumaci? Proč se u nás stále plýtvá jídlem navzdory vysokým cenám? Mění se nějak zvyky a nároky zákazníků? Vladimír Kroc se ptal Pavla Mikošky, viceprezidenta Svazu obchodu a cestovního ruchu a ředitele kvality obchodního řetězce Albert. Poslechněte si rozhovor.
Vladimír Kroc
Přepis epizody
-
Proč se u nás stále plýtvá potravinami navzdory jejich rychle rostoucím cenám? Jak s neprodaným jídlem nakládají obchodní řetězce a mění se zvyky a nároky zákazníků?
-
Hostem 20 minut Radiožurnálu, které vysílá také ČRo Plus, je dnes Pavel Mikoška, viceprezident Svazu obchodu a cestovního ruchu a ředitel kvality obchodního řetězce Albert. Dobrý den.
-
Dobré odpoledne.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Nejsem přítel dotací do zemědělství, Nekula je ale nastavil spravedlivě, míní jeho nástupce Výborný
Dvacet minut Radiožurnálu
-
Fronta na kuřata. Proč milujeme fast food?
Vinohradská 12
-
Plýtvání se slevou. „Naše společnost je málo vyspělá,“ říká...
Dopolední Radiožurnál
-
6 supermarketů v krajském městě a v nákupním košíku 8 běžných potravin. Jaké jsou rozdíly v cenách?
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Záludnosti instantních jídel. Není to problém toho, co jíme, ale toho co nejíme, říká Hana Střítecká
Radioporadna
-
Houbařská sezóna začala. Co všechno lze z hub uvařit? A jak je jíst zasyrova?
Dva na Dvojce
-
Jakými pravidly se darování obědů řídí? Odpovídá Tereza Modlová, PR manažerka spolku Zachraň jídlo
Jak to vidí...
-
Nedarujeme nic plesnivého, nic shnilého, popisují v supermarketu. Jak potraviny třídí?
Seriál Radiožurnálu