Radiožurnál

Zápisník zahraničních zpravodajů

Už 40 let nabízejí turečtí kuchaři Berlíňanům svoje tradiční jídlo – kebab | Foto: Klára Stejskalová

Přemýšlíte, co dnes k obědu? Co takhle dobré grilované maso – döner kebab? Mohutný kužel voňavého masa, ze kterého šikovný chlapík odřezává grilované kousky, je dnes v Evropě jedním z nejrozšířenějších fast foodů. V sousedním Německu se takhle denně spořádá na 300 tun masa. Podíváme se proto do jedné berlínské restaurace, kde bylo maso v rozkrojeném chlebu před 40 lety naservírováno poprvé.

Nejposlouchanější

Radiožurnál

Více ze stanice
Zápisník zahraničních zpravodajů

Zápisník zahraničních zpravodajů

Každý týden přinášíme hodinku reportáží o místech exotických i blízkých – vždy ale něčím zvlášť zajímavých, reportáže o málo známé historii. Nabízíme nové pohledy na známé dějiny, povídání o obdivuhodných příbězích a osudech, a to doslova ze všech koutů planety.

Více z pořadu

Více z pořadu

Nejposlouchanější

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu