Dva na Dvojce
Obarvené sladkosti, limonáda z dehtu, guma v jogurtu. Kterým éčkům se obloukem vyhnout? A kterých se bát nemusíte?
Dva na Dvojce
Dvojka
Běžnou součástí potravin jsou i různé chemické látky. Někdy je jejich použití odůvodnitelné, velmi často je ale konzumace konzervantů, zvyrazňovačů a barviv zbytečná, ne-li zdraví škodlivá. Proč jsou vlastně éčka problém a na která si dát obzvlášť pozor, zjišťoval nezávislý novinář Jan Tuna spolu s organizací Fér potravina.
Jiří Holoubek, Šárka Volemanová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Luštěniny nejsou nudné. Jak je vrátit na naše talíře? Začněte třeba červenou čočkou
Dva na Dvojce
-
Fosfáty v potravinách? Na množství záleží
Zdraví v cajku
-
Proč jsou kupovaná rajčata bez chuti? Trhají se nezralá a pak se na ně stříká etylen, líčí odborník
Dopolední host
-
Kateřina Cajthamlová prozradila, která éčka nám nejvíce škodí
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Ve vlastní šťávě: Organicky neorganizovaně
Ve vlastní šťávě
-
Která jeřabina je jedlá, a která ne? Napoví listy a hvězdička
Radioporadna