Zápisník zahraničních zpravodajů

Ta pravá Louisiana má pálivou chuť chilli papriček. Už skoro 150 let

Zápisník zahraničních zpravodajů

Ta pravá Louisiana má pálivou chuť chilli papriček. Už skoro 150 let
Pálivá chilli omáčka neboli tabasco je pro Louisianu typická

Radiožurnál

Smažené krevety, krabi nebo polévka gumbo – to jsou největší poklady louisianské kuchyně. Kdo někdy navštívil jih Spojených států, ví, že všechny tyto pokrmy jsou ještě lepší, když se dochutí pálivou chilli omáčkou. Právě z Louisiany pochází světově nejznámější značka ostré omáčky – Tabasco. V původní továrně na jihoamerickém venkově, na místě zvaném ostrov Avery, se vyrábí už 146 let. Dnes se prodává ve 160 zemích světa a štítky na láhvích musí zaměstnanci tisknout ve 22 různých jazycích.

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají