Zápisník zahraničních zpravodajů
Rumunský recept na rychlý hlad? Přece covrig právě vytažený z pece
Zápisník zahraničních zpravodajů
Radiožurnál
Malý hlad u nás nejčastěji zaháníme sušenkou, chlebíčkem nebo párkem v rohlíku. V ulicích rumunských měst je jejich obdobou covrig, tedy preclík prodávaný přímo z okénka pekárny. Křupavý na povrchu, měkký a vláčný uvnitř, posypaný solí, mákem nebo sezamovými semínky, případně se sladkou náplní. V rumunských městech je to nejběžnější rychlé občerstvení, které si můžete na ulici koupit.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Rum do těsta na buchty nepatří, tvrdí cukrář Josef Maršálek
Pochoutkový rok
-
Donut neboli americká kobliha
Vařte s námi
-
Křupavý chleba jako doma si můžete dopřát i v USA. Stačí se zastavit u Jeffa v Richmondu
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Velikonoční svátky se blíží a pečení mazanců, beránků a dalších pochutin v těchto dnech vrcholí
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Špenátové halušky s hovězím masem na hrášku a žampiónech. Slovenský poklad v netradiční úpravě
Vaříme s Habadějem
-
Kandovaná cuketa nebo dýně
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Host: Ivana Hollanová, pekařka, cukrářka
Host Dopoledne pod Ještědem