Zápisník zahraničních zpravodajů

Na ulici jíte na vlastní riziko, vědí Egypťané a za tradiční jídla se někdy stydí. Změnit se to rozhodl jeden talentovaný šéfkuchař

Zápisník zahraničních zpravodajů

Na ulici jíte na vlastní riziko, vědí Egypťané a za tradiční jídla se někdy stydí. Změnit se to rozhodl jeden talentovaný šéfkuchař
Mustafa Rifáí udělal kariéru v USA, vařil tam ve světových hotelech a přednášel na hotelových školách.Po návratu do Egypta se rozhodl zkulturnit pouliční egyptskou kuchyni

Radiožurnál

Pouliční jídlo si v exotických zemích dávají jen otrlejší cestovatelé. Z pouliční stravy má ale respekt i čím dál víc samotných Egypťanů a obavy je nahánějí do sterilních fastfoodů. Své oblíbené tradiční jídlo by si přitom dali rádi. A právě tyto nálady vycítil jeden kuchař světového formátu a egyptskou pouliční stravu zkultivoval.

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají