Zápisník zahraničních zpravodajů
Levné egyptské košarí je vyhlášenou pochoutkou. Vysloužilo si i vlastní píseň
Zápisník zahraničních zpravodajů
Radiožurnál
Představte si, že vám v restauraci předhodí směs kolínek, čočky a rýže v plastové misce. Když přidáte cizrnu a smaženou cibulku a celé si to dochutíte rajčatovou omáčkou a česnekovou zálivkou, vyjde vám egyptské lidové jídlo zvané košarí. Název snad může připomínat židovské košer, podoba je to ale čistě náhodná. I na tohle levném, bezmasém lidovém jídle se přitom dá postavit podnikatelský úspěch.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Jídlo je v Izraeli srdeční záležitost, tvrdí tamní kuchař
Šalom alejchem
-
Ve vlastní šťávě: Beránek je symbol bašty
Ve vlastní šťávě
-
Sedm pokrmů, které jsou spojeny s židovským šabatem, a další zajímavé pochutiny
Kuchařské čarování
-
Panamský průplav zemi přinesl prestiž, jeho budování ale stálo životy tisíců lidí
Reportáže zahraničních zpravodajů
-
Kompot: Jak podle etikety jíst ovoce, které má pecku? Postup oddělení pecky je jazykové cvičení
Pochoutkový rok
-
„Rajčata jsou dobrá na vrásky.“ Gastro odbornice Eva Filipová prozradila recept na rajskou omáčku
Blízká setkání
-
Jak některé pražské restaurace vnímají moderní českou kuchyni Aneb kuchařovo zoufalství
Glosa Pavla Maurera
-
Ivan Hoffman: Vánoční naděje
Glosa Plus