Zápisník zahraničních zpravodajů
Když marcipán, tak ze španělského Toleda. Rodina paní Paz ho tam peče už po devět generací
Zápisník zahraničních zpravodajů
Radiožurnál
Není to nic víc než upečená hmota z drcených mandlí a cukru. Na prášek rozemleté mandle smíchané s cukrem a někdy i s trochou másla a ožehnuté několik minut v troubě, takový je recept na toledský marcipán. V někdejší metropoli Španělska jej několik dílen vyrábí už celá staletí. Jednu z rodinných prodejen marcipánu v Toledu navštívil reportér Pavel Novák.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Sražená, nebo nadýchaná bábovka? I na druhu kypřicího prášku záleží. Který vybrat, poradí dTest
Dva na Dvojce
-
Maršálkovy sádlové bochánky se slanými arašídy
Pochoutkový rok
-
Holky z Hollywoodu kecaj, myslí si herečka Ilona Svobodová. Jejím receptem na krásu je optimismus
Dopolední host
-
Rumunský recept na rychlý hlad? Přece covrig právě vytažený z pece
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Vařte s námi
-
Nejlepší meruňkový koláč
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Cukety mají zanedbatelnou kalorickou hodnotu a přitom skvělý poměr vitamínů a živin
Přírodní lékárna
-
Chutná české cukroví cizincům? Odpověď zná Pavel Maurer
Glosa Pavla Maurera
-
O radosti z jídla i ze života: Cukr. Je třtinový cukr zdravější alternativou? A co umělá sladidla?
Jezte, ať vám to sluší