Zápisník zahraničních zpravodajů
Je libo sendvič? V Portu je oblíbená francesinha, ale doporučuje se, pouze pokud máte velký hlad...
Zápisník zahraničních zpravodajů
Radiožurnál
Francesinha neboli Francouzečka je typické portugalské jídlo oblíbené hlavně na severu země kolem města Porto. Dostanete ho prakticky kdekoli a majitelé restaurací prohlašují právě o té své francesinhe, že je ta nejlepší. Podobá se zapečenému sendviči se sýrem a se šunkou, kterému ve Francii a Belgii říkají Croque monsieur. Je ale daleko vyšší a hutnější a rozhodně se nedá vzít jen tak do ruky.
Pavel Novák
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Šneci s bylinkovým máslem
Dobroty Dáši Kubíkové
-
V Kambodži mají žáby rádi – chutnají jako kuřecí maso s rybí...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Italové mají pizzu, Francouzi palačinky, které berou hodně vážně. Výborné jsou se zeleninovou náplní
Vaříme s Habadějem
-
Glosa Pavla Maurera: Méně na mnoha talířích může znamenat víc...
Glosa Pavla Maurera
-
Ve Slovinsku se projdeme krajem pastvin a salaší Velikou planinou
Reportáže zahraničních zpravodajů
-
Když u vaření nemáte pokoru, vzniká kostka ve skluzu, kančí na daňčím a další totální nesmysly
Host do domu
-
Proč máme raději tatarku než kečup a jak to souvisí s naší „národní chutí“?
Okolo češtiny
-
Hořčice: Proč ji miluje celý svět?
Abeceda potravin
-
Rakousko: Kaiserschmarrn rozhodně stojí za ochutnání
Na vidličce Romana Pauluse
-
„Italské maminky jsou nejlepší skoro ve všem, ale v pizze ne,“ říká italský pizzař z Nuslí
Ve vlastní šťávě