Okolo češtiny
Proč máme raději tatarku než kečup a jak to souvisí s naší „národní chutí“?
Okolo češtiny
Olomouc
V každé zemi je tzv. národní chuť. Bez ní by ani neexistovaly národní kuchyně: italská, francouzská, španělská, maďarská a tak dále. České národní chuti mimo jiné lahodí tatarská omáčka, kterou podle všeho čeští občané nakupují víc než kečup. Náš bohemista se na „tatarku“ podíval z jazykového hlediska.
Ondřej Bláha
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Čtyřka a čtverka
Okolo češtiny
-
Ve vlastní šťávě: Romská kuchyně je součástí české tradice
Ve vlastní šťávě
-
Pršut z jehněčí kýty vyrábějí v Hlinné jako jediní v Česku z vlastních ovcí
Ústeckým krajem za dobrým pitím a jídlem aneb Co si u nás dáte a jinde ne
-
Vánočně prostřené stoly našich předků a sváteční hostiny ze světa
Kuchařské čarování
-
Krůtí guláš s červenou čočkou. Netradiční spojení chutí, kdo ale miluje hodně šťávy, bude nadšený
Vaříme s Habadějem
-
Bramborák s jablky nebo povidly? Poznejte zvláštní chutě našich předků
Pochoutkový rok
-
V Kambodži mají žáby rádi – chutnají jako kuřecí maso s rybí...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Místa v srdci kuchaře Vladimíra Tůmy
Místa v srdci
-
Kuchařská poradna
Co vás zajímá