Vaříme s Habadějem

Pusťte do své kuchyně „nový svěží vítr“ a zkuste vepřovou pečeni na švestkách. Nebudete litovat

Je nám líto, ale k tomuto audiu již vypršela autorská práva.

Vaříme s Habadějem

Pusťte do své kuchyně „nový svěží vítr“ a zkuste vepřovou pečeni na švestkách. Nebudete litovat
Vepřová pečínka je výraz pro pokrm, který patří k pokladům české kuchyně (ilustrační foto)

Hradec Králové

Vepřová pečeně je kus masa, který se na vepříkovi nachází mezi krkovicí a kýtou podél páteře. Je to libový kus masa, který lze koupit také jako kotletu, ať už s kostí nebo bez a občas narazíte i na pečeni s tukovým krytím. Tu lze jen doporučit, díky němu nebude výsledná pečínka suchá a bude mít i lepší chuť.

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají