Vaříme s Habadějem
Mrkvová polévka se zázvorem. Už naše babičky a prababičky totiž dobře věděly, že „polévka je grunt“
Vaříme s Habadějem
Hradec Králové
Dříve polévka nebyla jen jídlem, ale i lékem. V našich krajinách patřily posléze polévky především k jídelníčku chudých a často bývaly jediným teplým jídlem za den. Nejčastěji se objevovaly polévky ze zelí, mrkve a luštěnin. A moukou se zahušťovaly opravdu jen výjimečně.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Kedlubna, taková obyčejná zelenina. A tak velké chuťové překvapení. Udělejte si ji s kuřecím masem
Vaříme s Habadějem
-
Kořenářská klasika. Proč se vyplatí mít kmín v kuchyni vždy při ruce?
Pochoutkový rok
-
Indické placky papadam
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Postní polivka ze syrovátky
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
-
Světlá, tmavá, na sucho, ale i cibulová. Jak připravit jednotlivé druhy jíšek? Prozradí Babské rady
Babské rady
-
Jedlý plevel na louce a zahradě místo zeleniny
On Air
-
Nechte si naklíčit semínka i luštěniny. Budou pro vás ještě...
Dámská jízda
-
Ve vlastní šťávě: Slovinská lokálka
Ve vlastní šťávě
-
Glosa Pavla Maurera: I veverky mají svou hrdost a berou si...
Glosa Pavla Maurera