V nové části kravína už krávy odpočívají na vrstvě písku | Foto: Irena Šarounová, Český rozhlas

Značku Regionální potravina Kraje Vysočina letos získal i kefír z mlékárny v Lesonicích na Třebíčsku. Zajeli jsme se podívat, kde vzniká a zjistili jsme, že mléko z kravína do mlékárny putuje jen pár desítek metrů. A krávy se živí krmením, které vyrostlo na okolních polích a loukách. Všechno je to tam pěkně pohromadě.

 
Irena Šarounová

Nejposlouchanější

Vysočina

Více ze stanice
Příběhy z Vysočiny

Příběhy z Vysočiny

Každý týden vám přinášíme kolekci pěti zajímavých reportáží z našeho kraje. V centru naší pozornosti jsou příběhy lidí, neotřelá místa, historie, úspěchy apod.

Více z pořadu

Více z pořadu

Nejposlouchanější

Ostatní také poslouchají

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu