Hans Besler sní denně 20 až 30 deka sýra | Foto: Pavel Polák

Vyrobit alpský horský sýr není žádná legrace. Jde o docela složitou proceduru, která vyžaduje spoustu kravského mléka a také velmi časné vstávání. Rodině Beslerových v Oberstdorfu nechybí ani jedno. Na horské louce v jihoněmeckém regionu Allgäu chovají krávy, vstávat před pátou je pro ně samozřejmost a sýru rozumí velmi dobře.

Nejposlouchanější

Radiožurnál

Více ze stanice
Zápisník zahraničních zpravodajů

Zápisník zahraničních zpravodajů

Každý týden přinášíme hodinku reportáží o místech exotických i blízkých – vždy ale něčím zvlášť zajímavých, reportáže o málo známé historii. Nabízíme nové pohledy na známé dějiny, povídání o obdivuhodných příbězích a osudech, a to doslova ze všech koutů planety.

Více z pořadu

Více z pořadu

Nejposlouchanější

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu