Pochoutkový rok
Vítěz Pochoutkového roku 2021: Nadívaná kachna s karamelizovaným zelím od Tibora Novotného je původní recept od Lichtenštejnů
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
Je to zřejmě poprvé, co se na veřejnost dostává recept, který původně milovala knížecí rodina Lichtenštejnů, kteří obývali Valtice a Lednici na jižní Moravě. Recept nám prozradil Tibor Novotný z Jarošova (Uherského Hradiště), který se ho naučil od své babičky. Je to dokřupava upečená plněná kachna s fantastickým sladkým zelím.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Podmáslový chléb podle Renaty Foltýnové
Pochoutkový rok
-
Zavařený meloun podle receptu z roku 1886
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
-
Masopustní radovánky budou letos bez velkých veřejných akcí, ale to nebrání upéci si něco dobrého
Kuchařské čarování
-
Čokoládová polévka a císařský dort. Kuriózní recepty přináší almanach Čechy – Morava – Vídeň
O knihách s knihovnicí
-
Meteor o samotářských včelách, raketoplánech a stopování mamutů
Meteor
-
Felix Slováček připravil uzenou krkovici se švestkovou omáčkou
Pochoutky na talíři
-
Co by to bylo za Babské rady bez fíglů do kuchyně? Přinášíme jich hned několik
Babské rady
-
Pečení kvasového chleba doma je láska a radost. K ruce si ale vezměte i foťák, radí pekařka
Dva na Dvojce
-
Sto nestoudných stonožek. Pokáč slaví stovku s rozhlasem stylově
Humoriáda
-
Kdo by neznal „schody do nebe“ v podobě italských lasagní? Zkuste je tentokrát s lososem a špenátem
Vaříme s Habadějem