Pochoutkový rok
Mnoho kuchařů neumí vařit obyčejné houskové knedlíky
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
První knedlíky připravovali v Číně asi před dvěma tisíci lety. Do evropských kuchyní si našly cestu v 18. a 19. století. O století později už se hřály nejen ve vodě, ale i na výsluní oblíbenosti strávníků. Mezi nejoblíbenější patří ty houskové. Proč je kuchaři nevaří správně?
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Cibule je základ. Správně orestovaná královna české kuchyně patří k majstrštykům
Pochoutkový rok
-
Ach jo, zase to telecí! Řízek je mnohem míň český, než jsme si mysleli
Vykopávky
-
Kuřecí kung pao
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Nejstarší zděnou hráz v České republice má vodní nádrž nad...
Česko – země neznámá
-
Houbařská sezóna začala. Co všechno lze z hub uvařit? A jak je jíst zasyrova?
Dva na Dvojce
-
Host Dne na Moravě: mykolog Vladimír Antonín
Den na Moravě
-
Špačkův dům
Mozaika