Pochoutkový rok
Kulajda horalů zvaná hladká Ančka, kterou uvařila Anna Lokočová, vás pohladí na duši i v žaludku
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
Hladká Ančka je rychlá a výtečná polévka z tradičních surovin, které bývaly v každé domácnosti. Uvařila ji Anna Lokočová z Oldřišova na Hlučínsku. Recept se v její rodině dědí z generace na generaci. Je to výtečná sladkokyselá polévka s houbami a bramborami.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Na zadělávání perníku se dříve používal výluh z růží, přibližuje autorka kuchařky Staročeský perník
Host Radiožurnálu
-
Zelné šišky
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
-
Plněné vepřové závitky. Recept Anny Lokočové z dob, kdy ještě šlapala zelí
Pochoutkový rok
-
Švarná Hanka v Beskydech slaví 130 let. Domovníkem na ní...
Česko – země neznámá
-
Kroj sluší každé ženě – září barvami a omládne, myslí si Gabriela Mahdalová
Apetýt
-
Kedlubna, taková obyčejná zelenina. A tak velké chuťové překvapení. Udělejte si ji s kuřecím masem
Vaříme s Habadějem
-
Síla přírody
Ranní úvaha
-
Dívka visela na ostnatém drátu kvůli milostnému psaní. Vzpomínky německé rodiny Hadwigerů
Příběhy 20. století
-
Levanduli mějte stále v zásobě. Voní, uklidňuje i léčí
Domácí štěstí Ivy Hüttnerové