Pochoutkový rok
Kompot: Jak podle jíst etikety ovoce, které má pecku? Postup oddělení pecky je úplné jazykové cvičení
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
Už jste někdy přemýšleli, když si v restauraci dáte kompot, jak ho jíst správně podle etikety? Takový jablečný nebo hruškový určitě bez problémů zvládneme. Ale co když nám přinesou třeba třešňový, višňový, švestkový, tedy ovoce s peckou? Kam s ní? Radí Ladislav Špaček.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Zbytky na talíři můžete nechat na pracovním obědě, u tchyně si radši ještě přidejte
Pochoutkový rok
-
Sníst při čekání na jídlo v restauraci pečivo připravené na stole? Velký český nešvar
Návod na etiketu
-
Méně obědů i hostů, málo večeří. To je současný obrázek velké části restaurací v podhůří Krkonoš
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Co je to hlad a jaká jídla ho způsobují?
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Houbařská sezóna začala. Co všechno lze z hub uvařit? A jak je jíst zasyrova?
Dva na Dvojce
-
U večeře se správnou výslovností
Čeština na vlnách
-
O radosti z jídla i ze života: Výběr jídla v restauraci. Jak si vybrat zdravěji? Na co dát pozor?
Jezte, ať vám to sluší
-
Hřebíček: Kde se pěstuje?
Na vidličce Romana Vaňka
-
Šváb chuťově není špatný, ale lidé u něj mají největší blok, říká Milan Václavík ze spolku Hmyz na talíři
Vařte s námi
-
Zachraňme jídlo! vyzývá Pavel Maurer
Glosa Pavla Maurera