Pochoutkový rok
Češi milují mák a ten bílý je pokladem s oříškovou příchutí
Pochoutkový rok
![Mák, makovice, sklizeň zralého máku](/sites/default/files/styles/detail/public/rapi/ad8eeb0390cb6aaedb5e527f09de31ee_0.jpg?h=35df457f&itok=W7vPqFE9)
Rádio vašeho kraje
Máku je až 100 druhů. Některé jsou léčivé, jiné plevelné nebo okrasné. V potravinářství je nejdůležitějším druhem mák setý. Zemědělci ho pěstují pro olejnatá semena, která mohou mít nejrůznější barvy: bílá, žlutá, okrová, červená, fialová, hnědá, modrá, šedá a černá. Největší uplatnění mají mák bílý, šedý a černý. Všechny obsahují velké množství vápníku.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Kořenářská klasika. Proč se vyplatí mít kmín v kuchyni vždy při ruce?
Pochoutkový rok
-
Italské rigatoni
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Sezamová semínka jsou skvělým pomocníkem v boji proti rakovině, olej vám srovná tlak
Přírodní lékárna
-
215 let od narození E. A. Poea: Život talentovaného sirotka přibližuje expozice v Richmondu
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Dýně před mrazíky schovejte pod deku a sklízejte je výhradně se stopkou
Zahrádkářské tipy
-
Zkuste si udělat krůtí karbanátky podle našeho receptu. A vaše chuťové pohárky vám budou vděčné
Vaříme s Habadějem
-
Jak v kuchyni využívat rozličné koření, bylinky, listy a semena
Kuchařské čarování
-
Jak v kuchyni zpracovat zimní zeleninu? Vyzkoušejte něco nového, radí šéfkuchař Martin Havlík
Dva na Dvojce
-
Expedice do světa lanýžů. Pár hoblinek dovede zvednout cenu jídla
Expedice
-
Šéfredaktorem Zahrádkáře je Jan Stanzel. To, o čem píší v časopise, zkouší na vlastní zahradě
Středočeské příběhy