Dva na Dvojce

Jak v kuchyni zpracovat zimní zeleninu? Vyzkoušejte něco nového a vsaďte na místní zdroje, radí šéfkuchař Martin Havlík

Dva na Dvojce

Jak v kuchyni zpracovat zimní zeleninu? Vyzkoušejte něco nového a vsaďte na místní zdroje, radí šéfkuchař Martin Havlík
zelenina

Dvojka

K české zimní zelenině patří pastiňák, mrkev, červená řepa, fenykl, dýně nebo kapusta. Druhy zeleniny, které teď nerostou, musí dozrávat pomocí etylenu. Chybí jim nejenom živiny, ale i vůně a sladkost. Využít se tak může zelenina z místních zdrojů, která k zimě patří, doporučuje Martin Havlík, šéfkuchař a pedagog plzeňské hotelové školy. Jak upravovat celer, topinambury a cukety? Vyplatí se sušení zeleniny? A jsme líní zeleninu připravovat?
Jiří Holoubek, Šárka Volemanová

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají