Pochoutkový rok
Bramborák s jablky nebo povidly? Poznejte zvláštní chutě našich předků
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
Bramborák řadíme mezi tradiční pokrmy české kuchyně, výhradně naší specialitou ale není. Znají ho totiž snad všechny slovanské a germánské národy a Maďaři. Historie ukazuje, že patří také mezi chanuková jídla Židů.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Boží milosti od Lenky Lipčákové jsou boží a potěší nejen ve sváteční den
Pochoutkový rok
-
Tomáš Kraus: U českých a slovenských židů je sounáležitost k...
Hovory
-
Nechybí (téměř) v žádné kuchyni. Jak se ale cibule objevila v českém jazyce?
Okolo češtiny
-
Krůtí guláš s červenou čočkou. Netradiční spojení chutí, kdo ale miluje hodně šťávy, bude nadšený
Vaříme s Habadějem
-
Odhalování šoa, tvůrce moderní fotbalové techniky i taktiky a...
Šalom alejchem
-
Chléb medový podle staletého receptu
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
-
Sedm pokrmů, které jsou spojeny s židovským šabatem, a další zajímavé pochutiny
Kuchařské čarování
-
Pogrom v éře republiky. V moravském Holešově rozdmýchal protižidovské vášně tisk i vojáci
Historie Plus