Názory a argumenty

Poslechněte si všechny úterní komentáře s Radko Kubičkem

Názory a argumenty

Poslechněte si všechny úterní komentáře s Radko Kubičkem
Radko Kubičko, komentátor Českého rozhlasu Plus

Plus

Ruské stíny nad Alternativou pro Německo. Ministr Válek je zavalen problémy, účinná řešení však chybějí. Politici by chtěli ovládnout vědu. Protest policie. Kdo z události francouzského léta vyjde jako vítěz? Amerika jede proti zdi.
Radko Kubičko

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Robert Fremr ústavním soudcem nebude. Ministr Válek je zavalen problémy. Účinná řešení však chybějí. Politici by chtěli ovládnout vědu. Ruské stíny nad alternativou pro Německo protéz policie ve Francii. Kdo z událostí francouzského léta vyjde jako vítěz? A máte rádi lišejníky? To jsou titulky našeho komentářového pořadu. Od mikrofonu vás zdraví Radko Kubičko.

  • Názory a argumenty.

  • Po celé řadě peripetií Robert Fremr přece jen nebude ústavním soudcem. Své nominace se sám vzdal. Je to asi nejčistší řešení, protože prezident Petr Pavel ho navrhl, Senát už schválil a zatím bylo jeho jmenování jen pozastaveno. Fremr byl, jak známo, kritizován za svou činnost soudce v době komunistického režimu, kde soudil i procesy, které je možno označit za politické. A ve studiu už vítám komentátora ČRo Ondřeje Konráda.

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají