Názory a argumenty

Poslechněte si všechny pondělní komentáře s Ondřejem Konrádem

Názory a argumenty

Poslechněte si všechny pondělní komentáře s Ondřejem Konrádem
Ondřej Konrád, moderátor a komentátor Českého rozhlasu Plus

Plus

Ministry čekají tvrdá jednání o státním rozpočtu na příští rok. Se slabou korunou se Česko z pozice montovny nikdy nedostane. Ruské reakce na summit v Džiddě. Malá válka ve velkém táboře. Představuje Alternativa pro Německo hrozbu?
Ondřej Konrád

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Slabou korunou se ČR z pozice montovny nikdy nedostane. Ruské reakce na summit v Džiddě anebo malá válka ve velkém táboře. Ta jsou titulky jen polovině příspěvků připravených do pondělního vydání relace komentářů a poznámek k aktuálnímu dění doma i ve světě. A od mikrofonu zdraví Ondřej Konrád. Dobrý den.

  • Názory a argumenty.

  • Prezident Petr Pavel se v pondělí vydal do Brna na menší kolečko po místních vrcholných justičních institucích. Jde o návštěvy Ústavního soudu, Nejvyššího soudu a Nejvyššího správního soudu. A pikantní je na tom, že pokud jde o soud Ústavní, senátorka Hana Kordová Marvanová a senátor Marek Hilšer napsali těsně před tím prezidentovi dopis, že přítomnost Roberta Fremra, který byl Senátem schválen ústavním soudcem minulý týden, je nevhodná vzhledem k nálezům jeho podpisu u verdiktů týkajících se emigrantů. A ve studiu je se mnou komentátor ČRo Radko Kubičko. Buď zdráv. Dobrý den. Největší pozornost je ovšem soustředěna právě na Ústavní soud, neboť ten momentálně je v procesu obměny personální a dokonce se o tom vede poměrně dost silná diskuse. Pan prezident měl s odcházejícím předsedou Pavlem Rychetským a tím novým předsedou Josefem Baxou také tiskovou konferenci. Zaznělo na ní něco podstatného?

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají