Leonardo Plus
Žijeme v době genocidy mikrobů. Stav střev přitom ovlivňuje skoro celé tělo, říká molekulární biolog Ryšávka
Leonardo Plus
Plus
Střevní mikrobiota ovlivňuje téměř všechny fyziologické procesy, které v našem těle probíhají, vysvětluje v pořadu Leonardo Plus molekulární biolog Petr Ryšávka: „Střevní bakterie ovlivňují produkci i hormonu štěstí. Dlouhodobé užívání anitbiotik přináší tak zásadní změny mikrobiomu, že se sám o sobě nemá šanci plnohodnotně vrátit.“
David Šťáhlavský, Ondřej Čihák
Přepis epizody
-
Molekulární místě, dalo by se říci v replice na obdobné rčení o penězích. Potvrdit toto tvrzení hodlá v následující hodince vědeckého interview molekulární biolog. Co s námi dělá strava, jak pracují naše střeva, na co slyší a čím úpí. Také o tom přehledně a systematicky Petr Ryšávka, který je hostem tady na plusu ČRo poslechu zve David Šťáhlavský.
-
Leonardo plus.
-
Petr Ryšávka, RNDr., vážil cestu z Brna, tedy z Moravy do Prahy. Vítejte. Dobrý den. Dobrý den. Jak na takovou cestu připravujete z vás třeba, pokud teda připravujete?