Laboratoř
Výživové doplňky prospívají imunitě. Účinek proti covidu ale není prokazatelný
Laboratoř
![Potravinové doplňky, léky](/sites/default/files/styles/detail/public/rapi/036f5a4a82ec81972fb64e2346e89aa8.jpg?h=e5aec6c8&itok=8vJbmmPT)
Plus
V Británii, Spojených státech a Švédsku veřejnost sdílela s vědci údaje o svém covidu. U žen, které braly probiotika, omega-3 mastné kyseliny, multivitamíny nebo samotný vitamín D, zaslaná data ukázala menší riziko covidu. Vědci ale upozorňují, že jiné než podpůrné účinky těchto doplňků stravy se zatím neprokázaly.
Martina Mašková
Přepis epizody
-
Jaká pandemická opatření nejméně bolí? Proč léky proti hepatitidě se zesilují účinky remdesiviru a jak pravděpodobné je, že naší imunitě v soutěži s COVIDem pomáhají i výživové doplňky víc, než jsme si mysleli. Tyto náměty probereme v dnešní laboratoři vědců a herců. Příjemný poslech přeje Martina Mašková.
-
Laboratoř.
-
Vážím si toho, že pozvání do naší rozhlasové laboratoře dnes přijali infektolog Petr Smejkal. Dobrý den. Dobrý den.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Kvašené potraviny v lidském těle likvidují patogeny a plísně. Nekorunovaným králem je kysané zelí
Věda Plus
-
S doplňky vitamínu D to není třeba přehánět, radí vědci
Laboratoř
-
Vitamin D snižuje riziko rakoviny, potvrdila japonská studie
Dnešní Plus
-
Kazimierz Funk. Objevil první vitamín na světě a zatočil s beri-beri
Příběhy z kalendáře
-
Konvalinka: Vyberte si – nežádoucí účinky po vakcíně, nebo po covidu? Deltě se totiž nelze vyhnout
Osobnost Plus
-
Nutriční terapeutka: Dýně jsou úžasné
Co vás zajímá
-
Bílkoviny z medúz by mohly pomoct s hledáním náhrady za inzulin
Magazín Experiment
-
Olivový olej po ránu nebo losos k obědu? Bohatý příjem omega-3 mastných kyselin zatočí i s alergiemi
Dva na Dvojce
-
Houbaření se trochu hanlivě říká golf pro chudé. Houbařům to ale nevadí a připraví si skvělý guláš
Vaříme s Habadějem