Věda Plus
Kvašené potraviny v lidském těle likvidují patogeny a plísně. Nekorunovaným králem je kysané zelí
Věda Plus
Plus
Naši předkové zkušenostmi dospěli k tomu, co na přelomu 19. a 20. století vědci potvrdili. Bakterie při fermentaci neboli mléčném kvašení vytvářejí prospěšné enzymy, vitaminy skupiny B, omega-3 mastné kyseliny a různé kmeny probiotik, které v lidském těle likvidují patogeny a plísně. Navíc mají fermentované neboli kvašené či kysané potraviny vyšší obsah nutričních látek a vyšší obsah vitamínů a jsou stravitelnější.
Markéta Ševčíková
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Výživové doplňky prospívají imunitě. Účinek proti covidu není prokazatelný
Laboratoř
-
Slunéčko nebo česnek: zabijáci v zahradních službách
Zahrádkářské tipy
-
Kazimierz Funk. Objevil první vitamín na světě a zatočil s beri-beri
Příběhy z kalendáře
-
Ve vlastní šťávě: Veganství není mimo a mnoha lidem by jenom...
Ve vlastní šťávě
-
Máte potíže s trávením? Začněte jíst víc žlutého ovoce a zeleniny
Přírodní lékárna
-
Proteinové mléčné výrobky cílí na sportující lidi. Dá se ale věřit etiketám? A co obsah cukru?
Dva na Dvojce
-
Nutriční terapeutka: Dýně jsou úžasné
Co vás zajímá
-
Tělu dodejte plnohodnotnou stravu - bílkoviny, sacharidy i tuky
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Skrytá síla kokosového oleje. Zklidní pokožku, dodá vlasům lesk a poslouží i jako odličovač
Babské rady