Zápisník zahraničních zpravodajů
Tapas jsou součástí naší kulturní identity, hájí Španělé, proč usilují o zápis na seznam UNESCO
Zápisník zahraničních zpravodajů
Radiožurnál
Ke Španělsku neodmyslitelně patří i tapas – malé porce nejrůznějších jídel a pochoutek, které si místní i turisté dávají místo oběda nebo večeře anebo třeba jen k pivu či vínu. Španělé by navíc chtěli, aby byl tento jejich zvyk zapsaný na seznam kulturního dědictví UNESCO.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Smažené krokety jsou hitem španělských restaurací, barů i...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Sangria, paella, jamón, gazpacho… Pavel Maurer přibližuje...
Glosa Pavla Maurera
-
Moravská vína mají svůj význam a je radost je pít. Některým ale chybí rozmanitost, míní znalec
Hovory
-
Křupavé bramboráky s uzeným podle Patrika Rozehnala
Pochoutkový rok
-
Národní sommeliérka Klára Kollárová: Svařák je skvělá věc. Když se udělá ze skvělého vína i surovin
Blízká setkání
-
Belgičané jsou hrdí na své pivo. Chtějí jeho zápis na seznam...
Dopolední Radiožurnál
-
V pivovarnickém muzeu ve Znojmě si mohou návštěvníci vlézt i...
Česko – země neznámá
-
Petr Procházka ugriloval perličku s vinnou redukcí, ochutnal...
Pochoutky na talíři
-
Zdanění tichých vín: Nechceme následovat ovocnáře a snížit produkci na polovinu, namítají vinaři
Ranní interview