Blízká setkání
Svařák je skvělá věc. Když se udělá ze skvělého vína a skvělých surovin, radí národní sommeliérka Klára Kollárová
Blízká setkání
Dvojka
„V zahraničí se ví málo o tom, že vedle piva tady máme i dobrá vína. Chtěli bychom, aby se zahraniční turisté zajeli podívat v rámci pobytu i na Moravu,“ uvádí. Jaké odrůdy se u nás pěstují? Musí být Pálava sladká? Kde získala lásku k vínu? Může se stát člověk sommeliérem? Kterým sportem se odreagovává?
Tereza Kostková
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Blízká setkání
-
Host: Klára Kollárová, národní sommelierka ČR
Noční Mikrofórum
-
Vinné sklepy Plže v Petrově patří mezi nejstarší stavby lidové architektury. Zvou i na ochutnávku
Výlety
-
Naše vinařská odrůdová oblast je až přebujelá, říká gastronovinářka. Kam za kvalitním vínem?
Jak to vidí...
-
Pro francouzské vinaře je Beaujolais nouveau vínem druhé...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Dobré víno nemusí být drahé. Důležitější je, s kým ho ochutnáte, nabádá sommeliérka
Hovory
-
Svatá vinice, zarážání hory a Moravští Charváti. To je Mikulov, Pálava a Pálavské vinobraní!
Folklorní notování
-
Pavel Maurer: Snobi v restauraci? Tihle borci se nenechají...
Glosa Pavla Maurera
-
Ladislav Špaček: V restauraci se pivo pije jinak než v pivnici. A co když pěna ulpí na horním rtu?
Pochoutkový rok