Zápisník zahraničních zpravodajů
Plov si Uzbeci hýčkají jako národní poklad. Směs rýže, masa a zeleniny se vaří i čtyři hodiny
Zápisník zahraničních zpravodajů
Radiožurnál
Říká se, že Angličané se nejčastěji baví o počasí, Italové prý zase o fotbale. Kdybyste hledali nejčastější téma hovorů obyvatel středoasijského Uzbekistánu, nejspíš by to bylo jídlo. A to pokrm zcela konkrétní – plov. Rýže dušená s masem a dalšími ingrediencemi je národním klenotem a Uzbekové o něm dokáží mluvit celé hodiny.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
V Itálii ochutnejte těstoviny, víno nebo čerstvou mozzarellu...
Glosa Pavla Maurera
-
Fotbalová liga se letos bude hrát prakticky až do Štědrého dne
Sportovní ozvěny
-
V Kambodži mají žáby rádi – chutnají jako kuřecí maso s rybí...
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Proč máme raději tatarku než kečup a jak to souvisí s naší „národní chutí“?
Okolo češtiny
-
Šunku v Česku usušíte klidně pod střechou stodoly, říká šéfkuchař Vojtěch Kalášek
Ve vlastní šťávě
-
Nejlépe vařím, když jsem naštvaná, usmívá se foodblogerka Dagmar Heřtová
Host Radiožurnálu
-
Václav Souček: Nohy a fauly
Glosa dne aneb Co týden dal
-
Fotbal odráží to, co se děje ve společnosti, říká autor...
On Air
-
Trenér Beránek: Jako trenér i hráč nesnáším prohru i v tréninku. Potřebuji kolem sebe vítězné typy
Na place
-
Cuket se letos urodilo požehnaně. Nevíte, jak je všechny využít? Zkuste kuřecí placičky s cuketou
Vaříme s Habadějem