Zápisník zahraničních zpravodajů
I v Americe si můžete pochutnat jako doma. Českou mouku nebo třeba horalku seženete na okraji Washingtonu
Zápisník zahraničních zpravodajů
Radiožurnál
Z jaké mouky upéct drobenkový koláč? Kde mají tatarskou omáčku? Seženu svoje oblíbené párky? Takové otázky si kladou Češi nebo Slováci, když se ocitnou v jiném kulinářsko-společenském prostředí v Americe. Kdo dostane ve Washingtonu chuť na švestkové knedlíky nebo kofolu, nemusí ale zoufat. Na okraji metropole Spojených států totiž už skoro 20 let funguje obchod Kielbasa Factory, kde se dá hodně věcí potřebných pro české vaření sehnat.
Pavel Novák
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Plov, pilaf, palov. Tohle tradiční uzbecké jídlo si můžete připravit i doma
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
V Praze je na Malé Straně schránka na houby. Přineste tu, se...
Česko – země neznámá
-
Houbařská sezóna začala. Co všechno lze z hub uvařit? A jak je jíst zasyrova?
Dva na Dvojce
-
„Rajčata jsou dobrá na vrásky.“ Gastro odbornice Eva Filipová prozradila recept na rajskou omáčku
Blízká setkání
-
Houbařská poradna
Co vás zajímá
-
Každá chuťovka by měla mít sama za sebe svůj charakter
Kuchařské čarování
-
Makový kringel
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Jsou to „jen“ brambory
Téma Plus
-
Jídlo je v Izraeli srdeční záležitost, tvrdí tamní kuchař
Šalom alejchem
-
O radosti z jídla i ze života: Pečivo. Jakou roli hraje v našem jídelníčku?
Jezte, ať vám to sluší