Zápisník zahraničních zpravodajů
Co mají Francouzi nejraději na husách? Samozřejmě játra!
Zápisník zahraničních zpravodajů
Radiožurnál
Ve Francii je to jedna z největších pochoutek, jaké si dovedete představit. Nechybí na žádném štědrovečerním stole a servíruje se i na závěr roku. Pochopitelně občas i jindy, ale hlavně při slavnostních příležitostech. Oč jde? O foie gras, tedy husí játra. Mohou být samozřejmě také kachní nebo jiná, ale husí jsou tou největší lahůdkou. Mezi husy do Toulouse vyrazil v roce 2014 i náš zpravodaj ve Francii Jan Šmíd…
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Francouzi se bojí o své vánoční ústřice. Ničí je epidemie
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Alice Muthspiel: Francouzské Vánoce v Oursbelilles
Názory a argumenty
-
Italové mají pizzu, Francouzi palačinky, které berou hodně vážně. Výborné jsou se zeleninovou náplní
Vaříme s Habadějem
-
Jak upéct korpus křehkého koláče, aby nezvlhnul, radí Josef Maršálek
Pochoutkový rok
-
Štíhlé gotické věže spolu s masivními hradbami zvedajícími se z moře
Reportáže zahraničních zpravodajů
-
Glosa Pavla Maurera: Méně na mnoha talířích může znamenat víc...
Glosa Pavla Maurera
-
Šneci s bylinkovým máslem
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Patrik Bečvář - šéfkuchař, kapitán Národního týmu kuchařů a cukrářů
Host Dopoledne pod Ještědem