jitrnice, zabijačka | Foto: Elena Horálková, Český rozhlas

Pandemie koronaviru uzavřela René Lánovi z Perninku na Karlovarsku restauraci. Podnikání se ale nechtěl vzdát a začal s pomocí řezníka vyrábět a prodávat zabijačkové lahůdky. V chladicích boxech různé nápoje vystřídaly jitrnice, tlačenky nebo prejty. „Nejhorší období jsme přežili ze svých úspor, v každém případě nám to pomohlo. Spolehnutí na stát není, kompenzace chodí se zpožděním,“ říká. Pokud bude o zabijačkové výrobky zájem, plánuje i navýšit počet zaměstnanců.
Andrea Štromajerová

Všechny epizody

Radiožurnál

Více ze stanice
Seriál Radiožurnálu

Seriál Radiožurnálu

Pravidelné seriály z vysílání Radiožurnálu. Zajímavá témata, reportáže z vašeho kraje, kulturních akcí i historie. Jednotlivé díly seriálů vysíláme během ranního, dopoledního, odpoledního, večerního i nočního a víkendového proudového vysílání. Všechny záznamy epizod najdete na webu.

Více z pořadu

Více z pořadu

Nejposlouchanější

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu