Seriál Radiožurnálu
Radiožurnál
Pandemie koronaviru uzavřela René Lánovi z Perninku na Karlovarsku restauraci. Podnikání se ale nechtěl vzdát a začal s pomocí řezníka vyrábět a prodávat zabijačkové lahůdky. V chladicích boxech různé nápoje vystřídaly jitrnice, tlačenky nebo prejty. „Nejhorší období jsme přežili ze svých úspor, v každém případě nám to pomohlo. Spolehnutí na stát není, kompenzace chodí se zpožděním,“ říká. Pokud bude o zabijačkové výrobky zájem, plánuje i navýšit počet zaměstnanců.
Andrea Štromajerová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Kadeřnice si splnila sen a otevřela vlastní salon. Kvůli koronaviru ale obsloužila jen dvě zákaznice
Seriál Radiožurnálu
-
Otužování je radost. A umí i pomáhat, lákají na akci do Švihova otužilci z Chrudimska
Radioporadna
-
Pohlreich: Rozvozy nepomáhají restauracím, je to past. Za dovoz jídla se má platit jako v e-shopu
Řečí peněz
-
„Takhle se lidi chovají pořád,“ říká Jan Potměšil ke znovuuvedení Richarda III.
Host do domu
-
Marek Wollner připravil biftek s fazolkami, volským okem a...
Pochoutky na talíři
-
Zahrada, šuplíky s texty, gramofon nebo rádio… Procházíme Památníkem Karla Čapka na Strži
Host Radiožurnálu
-
Pozvali vás na předváděcí akci? Nahlaste to ČOI!
Žurnál servis
-
Zastavte se v Záměli na Rychnovsku. V místním zájezdním...
Česko – země neznámá
-
Restaurace na malých obcích často bojují o přežití, doslova o každého zákazníka a každou korunu
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Restauratér Kastner: Třetina podniků je v kritické situaci a zvažuje, jestli opustí gastronomii
Dvacet minut Radiožurnálu