Seriál Radiožurnálu

Z operního pěvce úspěšným cukrářem. Na kremrole a buchty Josefa Šabaky lidé stojí fronty (3/7)

Je nám líto, ale k tomuto audiu již vypršela autorská práva.

Seriál Radiožurnálu

Z operního pěvce úspěšným cukrářem. Na kremrole a buchty Josefa Šabaky lidé stojí fronty (3/7)
Roman Koprolín a Josef Šabaka z podniku Kynuta buchta

Radiožurnál

Koronavirus jim uzavřel penzion, tak začali péct. Jejich bistro Kynutá buchta u Lipna se za pár měsíců stalo hitem. I navzdory omezenému turismu tam lidé na jejich kremrole, buchty a koláče stojí fronty. Josef Šabaka, původně operní pěvec, je peče podle receptů ze sešitu po babičce. „Jsou to obyčejné, nenáročné recepty. ale z poctivých surovin,“ ukazuje. K pečení měl vždycky blízko, příležitost otevřít si vlastní bistro ale získal až díky koronaviru.
Petr Kubát