S vůní tradice: Příběhy potravin
Dvojka
Je pravda, že kapr se kdysi podával dokonce k snídani? Byla ryba drahá a kdo si ji mohl dovolit? Pytlačilo se? Věnovala se úpravě kapra i legendární M. D. Rettigová?
Jiří Holoubek
Ostatní také poslouchají
-
S vůní tradice: Příběh kapra. O české ceschovní normě na kapry
S vůní tradice: Příběhy potravin
-
V rybnících se lidé koupali. Dnes v nich kromě kapra nepřežije skoro nic
Podhoubí
-
Vaření ze zelí a brambor a k tomu recept na rybí polévku z výlovu Rožmberka
Kuchařské čarování
-
Kotlety plněné kysaným zelím. V zimním období si dopřejme vydatné jídlo a zužitkujme dary přírody
Vaříme s Habadějem
-
16. schůzka: Slované a Avaři
Toulky českou minulostí
-
Štika s citrónovou omáčkou podle kuchařské knihy Anastázie Seidlové z roku 1909
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
-
Horymír usiloval o omezení těžby kovů. To se kovokopům nelíbilo a chtěli se kritika zbavit
Návraty do minulosti
-
„Vadí mi sebemrskačství. Jsme jen národem zločinců, kolaborantů a zlodějů?“ ptá se historik Koura
Hovory
-
Zámek Žleby má překrásnou zámeckou kuchyni. Na svou dobu byla velice moderní
Česko – země neznámá