Radioporadna

Největší chybou u fermentovaných potravin je s nimi vůbec nezačít, směje se odborník Vladimír Sojka

Radioporadna

Největší chybou u fermentovaných potravin je s nimi vůbec nezačít, směje se odborník Vladimír Sojka
Vladimír Sojka ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Hradec Králové

Radioporadna určená pro vaše kuchyně. Možná vám pomůžeme osvěžit váš jídelníček, budeme se totiž bavit o fermentovaných potravinách. Naším hostem je Vladimír Sojka spoluautor knihy Zkvašeno kuchařka na doma a také spoluautor článků na blogu Zkvaseno.cz společně s kolegyní Zuzanou Ouhrabkovou.
Jana Kudyvejsová

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Dnes bude určená opět do vašich kuchyní. Možná vám pomůžeme osvěžit váš jídelníček. Budeme se bavit o fermentovaných potravinách. Naším hostem už je v tuto chvíli Vladimír Sojka, spoluautor knihy zkvašenou kuchařka na doma. A taky spoluautor článku na blogu zkvašeno CZ společně s kolegyní Zuzanou Ouhrabkovou. Musíme taky zmínit vaší kolegyni, ale vás tady vítáme u nás ve studiu živě. Dobré dopoledne.

  • Přeji dobré dopoledne, zdraví vládě.

  • Samozřejmě se chceme věnovat fermentace jako takové kvašení, možná poradit s něčím trošku jiným, než obvykle dělám doma, protože třeba v té vaší knížce toho člověk najde spoustu i na blogu. A když budu citovat, tak kvašení a kysání patří velmi pravděpodobně k nejstaršímu způsobu konzervace jídla a získávání nových chutí. Můžeme jenom tak pro jistotu pro pořádek rozlišit procesy kvašení a kysání.

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají