Radioporadna
Největší chybou u fermentovaných potravin je s nimi vůbec nezačít, směje se odborník Vladimír Sojka
Radioporadna
Hradec Králové
Radioporadna určená pro vaše kuchyně. Možná vám pomůžeme osvěžit váš jídelníček, budeme se totiž bavit o fermentovaných potravinách. Naším hostem je Vladimír Sojka spoluautor knihy Zkvašeno kuchařka na doma a také spoluautor článků na blogu Zkvaseno.cz společně s kolegyní Zuzanou Ouhrabkovou.
Jana Kudyvejsová
Přepis epizody
-
Dnes bude určená opět do vašich kuchyní. Možná vám pomůžeme osvěžit váš jídelníček. Budeme se bavit o fermentovaných potravinách. Naším hostem už je v tuto chvíli Vladimír Sojka, spoluautor knihy zkvašenou kuchařka na doma. A taky spoluautor článku na blogu zkvašeno CZ společně s kolegyní Zuzanou Ouhrabkovou. Musíme taky zmínit vaší kolegyni, ale vás tady vítáme u nás ve studiu živě. Dobré dopoledne.
-
Přeji dobré dopoledne, zdraví vládě.
-
Samozřejmě se chceme věnovat fermentace jako takové kvašení, možná poradit s něčím trošku jiným, než obvykle dělám doma, protože třeba v té vaší knížce toho člověk najde spoustu i na blogu. A když budu citovat, tak kvašení a kysání patří velmi pravděpodobně k nejstaršímu způsobu konzervace jídla a získávání nových chutí. Můžeme jenom tak pro jistotu pro pořádek rozlišit procesy kvašení a kysání.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Válečné peklo Jaroslava Haška. Pátrání po válečných osudech autora nesmrtelného vojáka Švejka
Stopy, fakta, tajemství...
-
Brunch česky? Víkendové debužírování. Jde o to nespěchat, usmívá se autor gastromapy Lukáš Hejlík
Host Lucie Výborné
-
Lydie Romanská: Kletba podle Justiny
Četba na pokračování
-
„Zlé vyhlídky“ pro Slovensko
Vinohradská 12
-
Cobain: 1. díl
Cobain
-
Jan Novák: Komouši, grázlové, cikáni, fízlové a básníci. Část 1. − Kniha neznáma
Četba s hvězdičkou
-
Miláček
Podvečerní čtení
-
Proklaté dny
Radiokniha
-
Majda Slámová: Po zemi do Bangladéše. Nezamýšlené asijské dobrodružství
Audioknihy Radia Wave
-
Lyžák: 1. díl
Lyžák