Pochoutkový rok
Vinná klobása je český vynález? Podívejte se, jak se vyrábí
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
Těžká otázka. O vinné klobáse najdeme sice záznamy v kuchařkách z 19. století. Ale kdo ji konkrétně vymyslel, to z nich nevyčteme. Existují teorie o tom, že by vinná klobása mohla být českou sestrou klobásy bavorské. V každém případě je u nás velmi oblíbená. A v době svátků nechybí na slavnostní tabuli.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Žampióny s vinnou klobásou. Vyzkoušejte netradiční spojení chutí, vůní i barev. Nebudete litovat
Vaříme s Habadějem
-
Encyklopedie Radiožurnálu
-
Ivan Štern: O českém vyčnívání
Názory a argumenty
-
Český párek v rohlíku pochází z Budějovic. Vymyslel ho řezník Václav Masopust a dal mu jméno pikador
Pochoutkový rok
-
Dálnicí do pravěku se vydali archeologové. Průzkum u Čimelic a Mirotic přinesl několik překvapení
Vltavín
-
Naše nej...
-
Zámkem v Chotěboři plují stovky kaprů. Na tamní výstavě...
Česko – země neznámá
-
Kdo byli jezuité? Byli mocným řádem, takže pro ostatní solí v očích, tvrdí historička
Jak to bylo doopravdy
-
Kapr na modro, salát vídeňského typu, polévka houbová. Proč ne? říká kuchař Václav Forman
Dobrá rada