Pochoutkový rok
Jedlé květy rozzáří barvou i chutí každý talíř
Pochoutkový rok
![Sada jedlých květů z Květinové farmy v Javorové aleji](/sites/default/files/styles/detail/public/rapi/ebc01045b99d4ca3350c1482ab46ce1c.jpg?h=4e8b66cd&itok=bu3gBuGV)
Rádio vašeho kraje
Téměř všechno, co kolem nás roste a kvete, je jedlé. Než se ale pustíme do sypání květů do salátů, polévek, na zákusky nebo chlebíčky, měli bychom vědět několik důležitých věcí – je ta která květina skutečně jedlá? Nevyrostla někde u pole, kde se použil postřik? Jaké chutě květů se hodí k jakým jídlům? A jak dlouho lidstvo vlastně květy pojídá?
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Rané brambory se musí rychle spotřebovat. Jejich tenká slupka neumožňuje skladování
Pochoutkový rok
-
Nákupem květin pomáháte chudým v Africe
Co vás zajímá
-
Péče o bezový sad se rovná péči o vinici, říká bezová farmářka
Hovory
-
Péče o cibuloviny a hlíznaté květiny, aby hezky kvetly
Poradna
-
Vypěstujte si netradiční okurky, některé na zub a jiné pro potěchu oka
Zahrádkářské tipy
-
Jedlé kytky jsou buď krásné, chutné, nebo trvanlivé, ale nikdy všechno dohromady, říká odbornice
Ve vlastní šťávě
-
Květiny nepotěší jen naše oči, ale jsou také k jídlu. Jídlokvětinové rady Jany Vlkové
Radioporadna
-
Růže: Jakou péči královně květin v polovině června dopřát?
Káva o čtvrté
-
Dresink s jedlými květy
Dobroty Dáši Kubíkové