Pochoutkový rok
Jedlé květy rozzáří barvou i chutí každý talíř
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
Téměř všechno, co kolem nás roste a kvete, je jedlé. Než se ale pustíme do sypání květů do salátů, polévek, na zákusky nebo chlebíčky, měli bychom vědět několik důležitých věcí – je ta která květina skutečně jedlá? Nevyrostla někde u pole, kde se použil postřik? Jaké chutě květů se hodí k jakým jídlům? A jak dlouho lidstvo vlastně květy pojídá?
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Při pojídání moučníku jsou Češi v koncích. V jaké ruce držet vidličku a lžíci? Radí Ladislav Špaček
Pochoutkový rok
-
Nákupem květin pomáháte chudým v Africe
Co vás zajímá
-
Péče o bezový sad se rovná péči o vinici, říká bezová farmářka
Hovory
-
Péče o cibuloviny a hlíznaté květiny, aby hezky kvetly
Poradna
-
Jedlé kytky jsou buď krásné, chutné, nebo trvanlivé, ale nikdy všechno dohromady, říká odbornice
Ve vlastní šťávě
-
Květiny nepotěší jen naše oči, ale jsou také k jídlu. Jídlokvětinové rady Jany Vlkové
Radioporadna
-
Růže: Jakou péči královně květin v polovině června dopřát?
Káva o čtvrté
-
Zahradníkovo jaro: Jezírko uprostřed města
Seriál týdne pod Ještědem