Ve vlastní šťávě
Jedlé kytky jsou buď krásné, velmi chutné, nebo trvanlivé, ale nikdy všechno dohromady, říká odbornice Jana Vlková
Ve vlastní šťávě
Radio Wave
Kytkou k jídlu nemusí být jen notoricky známý jetel, bez nebo pampeliška. Na jaře si, koho by to napadlo, můžete otrhat i chemicky neošetřené tulipány nebo denivky, oblíbenou okrasnou trvalku zahrad. „Denivka je kategorie šťavnatých rostlin, podobně jako tulipány nebo juka. Jde o denivku plavou, její květy jsou vynikající – to prostě musíte ochutnat,“ říká průvodkyně jedlými květinami Jana Vlková.
Juliana Fischerová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Fermentací posuneme chuť surovin na další úroveň. Zužitkujeme skoro všechno, říká kuchař Erik Cehlár
Ve vlastní šťávě
-
Jedlý plevel na louce a zahradě místo zeleniny
On Air
-
Ve středověku věřili, že popenec chrání před morem a očarováním. Dnes ho ocení diabetici a kardiaci
Přírodní lékárna
-
Rané brambory se musí rychle spotřebovat. Jejich tenká slupka neumožňuje skladování
Pochoutkový rok
-
Pod Volfštejnem buďte opatrní. Na louce tam roste kriticky...
Česko – země neznámá
-
Rady pro správné hnojení a jarní péči o cibuloviny
Zelené světy
-
Péče o bezový sad se rovná péči o vinici, říká bezová farmářka
Hovory
-
Zmijovce můžete pěstovat i doma v květináči. Proč během kvetení tak strašně smrdí?
Zvídavec Evy Sinkovičové
-
Jana Vlková: Máslo s přídavkem čerstvých bylinek patří do mrazáku
Hobby magazín speciál